top of page

סדנה לעיצוב תהליך השתתפותי

8 bAHNU,.jpg

איך ומתי בתהליך נכון להזמין עוד אנשים לעבוד איתי? ומתי לא? 
כיצד בונים שותפות מיטיבה,
וכמה משאבים נכון להשקיע בה?
איך ניתן לגבש קבוצת עבודה של בעלי עניין לתהליך משותף?

מודל 8 הנשימות לעיצוב תהליך השתתפותי מציע מבנה בו ניתן להוביל יוזמה, פרוייקט, אירוע
או כל תהליך אחר בצורה פתוחה ומזמינה, אך עדיין פרקטית ומוחזקת. המודל פותח על ידי בחינה של מאות תהליכים השתתפותיים מוצלחים ברחבי העולם, בתרבויות וקהלים שונים.  המודל מתחיל בקריאה הראשונה לעשייה, דרך גיבוש צוות מוביל, אירוע השיא ועד לתוצאות התהליך ומערכות יחסים שמתפתחות מהעבודה יחד. הדרך עוברת ב8 שלבים המהווים כלים לעבודה בתהליכי שינוי, גדילה ופיתוח ברמות מורכבות גבוהות במציאות של אי וודאות.

בעבודה השתתפותית אין הכוונה לאנרכיה, דמוקרטיה ישירה או כאוס מוחלט- אם כי בהבנת הצרכים ובניית קבוצה נכונה המאפשרת הזמנות מדויקות. לדוגמה, ייתכן ולא נרצה לקבל החלטות יחד, אבל כן נרצה לשמוע את כולם.
זהו רצף השתתפותי, עליו נוכל לבחור את המקום המתאים לארגון ולתהליך. 

בסדנה נלמד את המודל ונחקור את הרעיונות שבבסיסו. 
נדגים ונתנסה בעקרונות והרגלי בסיס בעבודה השתתפותית תוך התאמת כל סדנה לקהל המשתתפים ולצרכיהם. סדנת עיצוב תהליך השתתפותי היא אחת הסדנאות הפופולריות בעולם במנהיגות ההשתתפותית ומאפשרת מבט רוחבי על השיטה, כך שכל משתתף או משתתפת יכולים למצוא דבר מה אחר להתחבר אליו.
יחד נעבור תהליך למידה רציני ועמוק שעוצב בתפיסת הנחייה של קבוצה גדולה (large  -group facilitation) המייצר אווירה נעימה, לימוד תאורטי וחוויתי והכרות עם אנשים בצורות מעניינות.
נזמין יצירתיות ומשחקיות, דרך מודלים וכלים רלוונטיים, התנסות פרקטית, דיאלוג ולמידת עמיתים.בסוף היום תקבלו שלל לינקים, רשימות קריאה ומילות מפתח דרכן תוכלו להמשיך את מסע הלמידה. וגם יהיה כיף.

מנהיגות השתתפותית, השתתפותיות, מאיה רימר
bottom of page